Daikin

Om Daikin Industries:

Daikin’s historia började 1924 och i dag är Daikin ett av världens ledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering. I Japan är Daikin känd som en stor tillverkare med intensiv forskning inom ett brett spektrum av vetenskaper, från mekanik, elektronik till kemi och köldmedier.

Daikin Industries Ltd, med huvudkontor i Osaka, Japan.  Med mer än 130 miljarder sek i omsättning samt 60 000 anställda är Daikin världsledande inom kyla/värme samt köldmedium.

daikinthai001
Daikin har tillverkning runt hela jorden
photo_main
Daikin och GREE sammarbetar när det gäller att utveckla och tillverka kompressorer, sedan avtalet slöts 2008
hq_03_03
Huvudkontoret i Osaka i Japan
daikin
Daikin utvecklar pumpar i världsklass
Daikin har alltid varit föregångare när det gäller utveckling av värmepumpar och luftkonditionering och deras många innovationer har givit företaget dess framträdande position på marknaden. Sedan starten 1972 har Daikin Europe ett ständigt utbyte av forsknings- och utvecklingsresultat med det Japanska moderbolaget. Marknaderna runt om i världen är inte identiska, varför det är viktigt att anpassa produkterna till de lokala kvalitetskraven. Daikin har idag tre toppmoderna fabriker i Europa för att tillgodose de höga krav och den stora efterfrågan från europamarknaden.
Daikins produkter har funnits representerade i Sverige sedan 1969, och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité, låga ljudnivåer och höga driftsäkerhet. Det är många faktorer som är viktiga vid valet av leverantör. För att få en optimal och långsiktig lösning krävs en fackmannamässigt dimensionerad och installerad produkt som även är injusterad efter alla möjliga behov. Våra återförsäljare har en bred kunskap och lång erfarenhet vilket tillsammans med Daikins unika produkter ger ett system utöver det vanliga.

Ledande tekniker

Daikin är känt för sin banbrytande metod för produktutveckling med oöverträffad kvalitet och flexibla integrerade lösningar. Från effektiviteten i våra kompressorer och inverterteknik till våra senaste framsteg inom köldmedier och produktdesign för årsverkningsgrad är ligger Daikin långt fram när det gäller energieffektivitet och innovation.
Daikin driver hela tiden utvecklingen framåt
Det senaste är att man infört 10 års kompressor-garanti på 3 av sina toppmodeller inom luft/luftvärmepump. Utöver Caldo X och Emura X som ni ser nedan så är det samma garanti även på golvmodellen Nexura X.
Caldo X - 10 års garanti! Daikin - 10 års garanti!

Kompressorer tillverkade av Daikin
Daikins egenutvecklade swingkompressor.
Daikins egenutvecklade swingkompressor.
Detta är en av Daikins många tekniska genombrott de har patent på.
Till skillnad från många andra tillverkare av luftkonditionering och värmepumpar, tillverkar Daikin sina egna kompressorer, bland annat i fabriker i Tjeckien och Italien (McQuay).
Detta är viktigt eftersom kompressorn är hjärtat i systemet, det ökar trycket och temperaturen hos köldmediet, för att effektivt koncentrera värmen när den passerar i systemet.
Daikin har alltid legat i framkant när det gäller utveckling av kompressortekniker och erbjuder ett omfattande sortiment av swing, scroll och singelskruvkompressorer.
Som ett resultat av detta har inverterstyrda kompressorer införts i hela sortimentet, vilket ger ökad komfort och effektivitet.

Så fungerar en värmepump

Värmepumpar transporterar värme från ett ställe till ett annat via ett köldmedium. Värmepumpar ger en kostnadseffektiv värmelösning – luftvärmepumpar räknas som förnyelsebar värmeteknik.
I kylläge transporteras värmen från inomhusluften till utomhusluften. När värmepumpen körs i värmedrift utvinns värme från utomhusluften och transporteras till inomhusluften. Värmepumpen kan utvinna värme ur utomhusluften även när det är  -20°C utomhus.

 

 

 

 

En inverter optimerar effektiviteten

Inverter- tekniken utvecklad av Daikin är en verklig innovation inom området klimatkontroll. Principen är enkel:  en inverter anpassar effekten till det aktuella behovet – varken mer eller mindre.

Denna teknik ger dig två klara fördelar:
Komfort: En inverter lönar sig många gånger om genom att den förbättrar komforten. Ett värmepumpsssystem med en inverter anpassar kontinuerligt kyla och/eller värme till det aktuella behovet. Med en inverter minskar systemets uppstartstid och önskad temperatur uppnås snabbare. Så fort den önskade temperaturen uppnåtts ser invertern till att temperaturen upprätthålls.

Energieffektivitet:
Då en inverter övervakar och anpassar temperaturen kontinuerligt, sänks energiförbrukningen med 30% jämfört med en ett traditionellt on / off-system.
Inverter technology_400px

Innovationer inom köldmedieforskning

Som svar på förbudet mot CFC och HCFC-baserade köldmedier (F-gasförordningen) genomför industrin omfattande forskning för införandet av mer miljövänliga alternativ till köldmedier än de som tidigare använts.  Daikin ligger i spetsen för satsningen när det gäller att hitta naturliga köldmedier.
Daikin undersöker redan köldmedier som R32 och CO2, men rekommenderar också att beslutsfattare bör ta hänsyn till de indirekta CO2-utsläpp som genereras under den totala livscykeln av en produkt och inte bara titta på köldmediets GWP (Global Warming Potential). Man bör välja det mest effektiva köldmediet för respektive system.

Årsverkningsgrad – effektiv produktdesign

Årsverkningsgrad är ett nytt sätt att mäta den verkliga energieffektiviteten på värme- och luftkonditionerings-system under ett helt år. Årsverkningsgrad ger en mer realistisk och korrekt uppskattning av energikostnaderna under ett helt år och minskar påverkan på miljön
Även om ekodesigndirektivet är inte kommer att träda i kraft förrän 2013, har Daikin redan antagit utmaningen och lägger stora ansträngningar för att uppnå och till och med överträffa de standarder som tagits fram för årsverkningsgrad.
Daikin redan har integrerat årsverkningsgrad i produktsortimentet för lätt kommersiell användning. En hel produktserie optimerad för årsverkningsgrad finns för butiker, restauranger, hotell, kontor …

Dag-till-dag effektivitet på årlig basis

Årsverkningsgrad återspeglar en värmepump eller luftkonditioneringsenhet sanna energiförbrukning, den årliga energiförbrukningen och effektiviteten avspeglas, (SEER värde för kyla, Scop värde för värme) för användning dagligen under en lång period. Hänsyn tas till temperatur-variationer och till stand-by läge för att ge ett tillförlitligt mått på energieffektiviteten för en hel luftkonditionerings- eller värmepumpsäsong. Numera är ju detta standard inom EU och här har Daikin varit en föregångare.

Daikin har beslutat sig för att övergå till årsverkningsgrad

Årsverkningsgrad ger en mycket mer omfattande och tillförlitlig prestanda beräkning och gör det enklare för konsumenterna att jämföra produkterna när de ska investera i ett värme- eller luftkonditioneringssystem. Produkter som är optimerade för årsverkningsgrad är mer energieffektiva, och belastar miljön i mindre omfattning. De ger lägre utsläpp av CO2 och är på så sätt mer miljövänliga. Utmaningar och mål har inspirerat Daikin att ta en ledande position när det gäller tekniska innovationer för årstidsrelaterad verkningsgrad.

VRV för flexibilitet och kontroll

VRV logo_200px

År 1982 uppfann Daikin den revolutionerade VRV tekniken – Variable Refrigerant Volume, den revolutionerade marknaden. Sedan dess har Daikin fortsatt att visa vägen och utvecklar nu den fjärde generationens VRV system som levererar ultimat klimatkomfort, energieffektivitet och kontroll.
Eftersom Daikins VRV system endast cirkulerar den mängd köldmedium som behövs (därav namnet ” Variable Refrigerant Volume’”), kan olika zoner samtidigt ha olika inställningar för klimatkontroll. Detta innebär att VRV erbjuder en flexibel och anpassningsbar lösning för en hel byggnad, som minimerar energiförbrukningen samtidigt som det ger användaren kontroll.
Banbrytande innovationer som VRV värmeåtervinningssystem har bidragit till ökad komfort. Med återvinningssystem återvinns värme ur kylprocessen och levererar gratis värme till varmvatten och luftridåer. De senaste VRV-lösningarna ger året runt lösningar för uppvärmning, kyla, ventilation och varmvatten och luftridåer.
 

Kommentarer inaktiverade.