Docka

c0824-fo0308retcertemenko AB – försöker vara tydliga och redovisar alltid vad som ingår i en installation. Vi återanvänder aldrig material så som expansionskärl eller ventiler. Det kan dock finnas situationer då det är nödvändigt eller enda lösningen, men då gör vi alltid detta i samråd med kunden. Vid installationen så ingår alltid inkoppling till el, i vissa fall via stickpropp, men oftast in i en elcentral. Vi kopplar allt VVS, ser till att allt fungerar och gör en första intrimning på plats. Är det en Luft/vatten eller Luft/luft så kopplar vi kylsidan – vi är behöriga kyltekniker.

Ibland så kan det vara en bra lösning att docka ihop ett nytt värmesystem med ett befintligt, ofta gäller det en vedpanna, pelletsanläggning, men det kan även gälla fjärrvärme (kolla med leverantören av fjärrvärme om du får docka mot annat system), elpanna osv. Vad det går ut på är att den gamla pannan behålls och kan således användas som backup eller när prissituationen är sådan att det är mer lönsamt att t.ex. elda med ved eller använda fjärrvärme.

Vi har gjort en mängd dockningar genom åren och vi brukar vanligtvis koppla med full automatik, det vill säga – om du eldar i gamla pannan så står bergvärme- eller luft/vattenvärmepumpen på standby, när temperaturen sedan sjunker på returen så går pumpen automatiskt igång. Det är svårt att utgå från ett generellt system , då alla system ser olika ut, det är därför svårt att specificera exakt vad som ingår vid just DIN installation, men givetvis så skräddarsyr vi en lösning som fungerar för dig och ditt system. När vi dockar så ingår det installation , vi kopplar helt enkelt ihop systemen till ett, provkör och ser till att allt fungerar, installationen är som vanligt ”nyckelfärdig”.

emenko AB lämnar alltid 5 års garanti på sådant som ligger utanför värmepumpstillverkarens garantier.

Låter detta intressant? Hör av er så berättar vi mer.