Fujitsu General

Företaget Fujitsu General tillverkar Luft/luftvärmepumpar, Luft/vattenvärmepumpar och Luftkonditioneringar, det är ett japanskt företag som är en del av en större koncern; Fujitsu Limited. Fujitsu general har  ca 6000 anställda världen över, företagets historia börjar redan 1935/36 då företaget Yaou Shoten Ltd. startar i staden Kawasaki, Kanagawa, Japan. 1985, efter ett antal namnbyten, så landade man slutligen på Fujitsu General Ltd.

Shiodome_City_Center

Fujitsu Limited huvudkontor i Tokyo, Japan – skyskrapan heter Shidome City Center. Fujitsu general har sitt huvudkontor samt tillverkning och utveckling och sin bas  kvar i staden Kawasaki,  Japan.

fujitsuHK

HK_map

Fujitsu general har fokus på olika typer av hemelektronik och har bland annat varit först med att introducera plasma-tv:n redan 1993, denna var i fullfärg, men endast 21 tum stor, 1996 var de sedan först med en plasma på 42 tum.

Sedan 1991, då man genom att köpa Thailands största tillverkare av luftkonditioneringar, har man mer och mer fokuserat på denna nisch och har varit banbrytande och väldigt framgångsrika sedan dess.

Place_in_theworld
Fujitsu general har stora marknadsandelar i världen, de är bland annat marknadsledande i Polen, Kanada, Australien, Nya Zeeland, U.E.A och Spanien och de är Nr 1 i hela åtta länder, samt Nr 2 till Nr 5 i hela 32 länder.

Fujitsu har även haft stora framgångar med datorer, telekommunikation, olika tekniska lösningar och komponenter till vårdsektorn, bilar, motorcyklar och andra tekniska lösningar. Fujitsu Siemens är världens tredje största IT aktör efter HP och IBM,  Numera är företaget uppdelat i olika delar, alla har det gemensamt att Fujitsu Ltd äger större delen av företaget. I Fujitsu Generals fall äger huvudbolaget 42%.

Moderbolaget Fujitsu Limited har ca 180 000 anställda, tillgångar på 188 miljoner Euro och en försäljning på 2.1 miljarder Euro (2011) – de företag som ingår i gruppen är:

  • Fujitsu Laboratories
  • Fujitsu Semiconductor Europe GmbH
  • Fujitsu Technology Solutions
  • Fujitsu Consulting
  • Fujitsu General
  • PFU Limited

img-company-fgl

Fujitsu General tillverkar utöver värmepumpar och luftkonditioneringar till hushåll världen över även stora AC-anläggningar för kommersiellt bruk, de har även tagit fram olika luftförbättrande anläggningar som tar bort dålig luft och som reglerar hur fuktig luften är.

Nedan visar tillverkningsindustrier, lite speciellt med Fujitsu är att de helt äger sina anläggningar, det tillverkas alltså inga andra produkter, märken eller sker någon Branding gällande Fujitsu. De tillverkar sina maskiner själva i egna fabriker.

Fabriker
Fujitsu har tillverkning på ett stort antal platser, främst i Asien.

Fujistu har försäljningskontor över hela världen, under dessa försäljningskontoren som kontrolleras av japanska chefer, så finns det sedan generalagenter för respektive land eller region. I Europa ligger Fujitsu försäljningskontor i Düsseldorf, Tyskland.

14_sales_offices
Hela 14 försäljningskontor världen över – i Europa ligger försäljningskontoret i Düsseldorf i Tyskland.

Fujitsu_europa


FG Nordic AB är sedan 2004 generalagent i Sverige för japanska Fujitsu Generals klimatsystem och sedan 2011 för italienska MTA:s högkvalitativa vätskekylare i Sverige, Norge och Finland. FG Nordic har även agenturen i övriga Norden, Baltiska staterna och Polen. Detta gör att man trots en relativt liten marknad ändå har en viss tyngd som återförsäljare, kontoret i tyskland lyssnar på FG Nordic.

FG Nordics huvudkontor ligger i Partille utanför Göteborg.

FG Nordic AB var tidigt ute med generösa garantier på sina produkter, de satte an standard gällande hel garanti på 5 år, utan reservation, utan ”försäkring” bara en helt vanlig garanti – precis som det ska vara.

Så vad kan vi då erbjuda från detta företag och dess organisation?

Vi har hela Fujitsus luft/luftvärmepumpssortiment – de tillverkar kvalitetspumpar som klarar det nordiska klimatet bättre än de flesta – testade och klara ner till minus 30 grader.

Värmepump Effekt Lämplig för:
Slim Nordic Inverter LM9 5,2 kW 10-100 m²
Slim Nordic Inverter LM12 5,7 kW 25-130 m²
Slim Nordic Inverter LM 14 6,0 kW 60-160 m²
Design Nordic Inveter LTCN09 5,4 kW 40-130 m²
Design Nordic Inveter LTCN12 6,5 kW 60-170 m²
Design Nordic Inveter LTCN14 7,0 kW 120-220 m²
Golv Nordic Inveter LVCN09 5,5 kW 25-100 m²
Golv Nordic Inveter LVCN12 5,7 kW 40-120 m²
Golv Nordic Inveter LVCN14 6,1 kW 60-160 m²

Men det är ändå deras luft/vattenvärmepumpar som sticker ut, i synnerhet deras High Power serie, som utan vidare klarar svensk vinter ner till minus 25 minusgrader och detta helt utan tillskott av elpatron.

fg-nordic-waterstage-duo

Tabellen nedan talar sitt tydliga språk – dessa pumpar är otroligt bra på att hantera vårt kalla klimat: Ett COP på 1.22 vid minus 20 grader och en framledningstemperatur på 60 grader –  är inte dåligt –  inte med tanke på att de flesta tillverkare då gått över på elpatron och har ett COP på 1 – sänker du till 35 grader på har du ett COP på över 2 vid minus 20.

effekttabell_duo11kw

Tycker du att Fujitsu general är ett intressant företag som verkar ha bra produkter? Välkommen att höra av dig så berättar vi mer – produkterna är nämligen inte bara bra, de är även prisvärda!