Luft/vattenvärmepumpar


Vi på emenko AB har stor erfarenhet av luft/vattenvärmepumpar och är totalleverantör av 35 – 45 anläggningar varje år. Utmaningen att hitta rätt pump till rätt pris. Vi har ett stort sortiment och jobbar med en mängd leverantörer. Det är viktigt att utöver bra rutiner och beräkningssystem, att vara lyhörd och ta reda på kundens verkliga behov.

Vi säljer varumärkena Fujitsu, Nibe och Daikin – dessa är noga utvalda av oss, pumparna måste hålla bästa kvalitet, funktionalitet och prestanda – de pumpar vi säljer vet vi, av egen erfarenhet, att de fungerar. Lättskötta och håller vad de lovar.

Vi  jobbar alltid utifrån din budget och dina behov. Dessutom är det viktigt att titta på helheten, vilken pump ger mest besparing över hela pumpens livslängd. Vi ser det som en självklarhet att ge det bästa alternativet utifrån livslängd, installationskostnad och driftskostnad – detta innebär att det inte alltid är det billigaste alternativet som är det kloka valet över tid – vi hjälper dig och förklarar, hur och varför.

Det som är bästa lösningen hos en kund, kanske inte alls är den bästa lösningen hos nästa kund – det är därför man alltid ska anlita professionell hjälp vid denna typ av investeringar, när en investering av denna kaliber görs i en fastighet, ja då måste det fungera och vi garanterar att det blir bra.

Installation och generösa garantier på utrustning och installation ingår alltid i våra priser.

OBS! Tänk på att värmefaktor kan anges med eller utan hjälpaggregat (pumpar mm) och vid olika temperaturer.Se upp vid jämförelser. Ta reda på fakta och gå inte på all reklam, tester kan alltid utföras på olika sätt och nästan alla pumpar är bäst på något, det gäller att hitta den pump som är bra på det mesta och minst dålig på allt, det är vår vinnare.


fujitsu_trans
Fujitsu WaterStage Comfort/ WaterStage High Power – Split & Duo Split

Grym prestanda!
Grym prestanda!

Med Fujitsus nya Waterstage High Power serien, behöver ni inte tänka på varken varmvatten eller värme. Kompressorn ger själv 60 gradigt vatten, ända ner till -20°C utan eltillskott. Den här lösningen passar er som behöver hög temperatur. Fujitsu WaterStage High Power Split och Split DUO behöver aldrig använda elpatron.

Effekter på utomhusdelen mellan 8 och 16 kW.

Fujitsu Waterstage Duo är lätt att styra. Den har en stor och tydlig display, där du enkelt kan göra de inställningar du önskar.

Du kan också välja att ställa in en veckotimer eller semester-timer och exempelvis ställa in lite lägre värme, när du inte är hemma och på så sätt spara energi.

 • Passar perfekt till alla hus, vi har monterat dessa på fastigheter upp till 450 kvm (parkopplade), fungerar perfekt.
 • Kompakt lösning med varmvatten
 • Intuitiv och självförklarande kontroll
 • Split – ingen frysrisk
 • Går ner till minst – 25 utan eltillskott (elpatron)
 • POOL-tillsats, värm din pool med överskottet på sommaren – pris på förfrågan.

Effekt tabell gällande Fujitsu Waterstage High Power Split/Duo Split – 11 kW

Givetvis har de andra pumparna i serien likartade prestanda – jämför gärna med vilken annan pump som helst på marknaden gällande förmågan att leverera värme utan eltillskott (elpatron) när det är riktigt kallt.

HC = Uteffekt

PI = Strömförbrukning

COP = Verkningsgrad

effekttabell_duo11kw

Effekt tabell gällande Fujitsu High Power Split eller Duo Split – 14kW:

effekttabell_duo14kw-770x875

Effekt tabell gällande Fujitsu High Power Split eller Duo Split – 16kW:

effekttabell_duo16kw-770x875

Tänk på att COP kurvan inte är rak, dvs den blir mer flack ju högre upp man kommer, detta betyder att skillnaden mellan 1 och 3 i COP är betydligt större än skillnaden mellan 3 och 6 – se tabell nedan:

COP

Läs även på vår faktasida gällande COP och SCOP – klicka här!

Läs mer om företaget Fujitsu General – Klicka här!

Fujitsu kommer med 5 års helgaranti, sedan kan en försäkring tecknas som utökar skyddet till maximalt 14 års skydd – detta innebär att Fujitsu har den absolut bästa Garanti/försäkringen på svenska marknaden i Sverige idag…

Ladda hem ansökan – klicka här!

14 Year Bild
Klicka på bilden för att få mer information.

NIBE_Heating_168_21_36

KLARAR KYLA NER TILL -25°C

Kampanjpriser-splash-transpMed en NIBE luft/vattenvärmepump kan du sänka uppvärmningskostnaden med upp till 70 %, beroende på var du bor, bostadsyta, val av värmepump och om du använder kylfunktion eller inte. Här använder vi utomhusluften, en av naturens kostnadsfria och förnybara energikällor med minimala CO2-utsläpp.

Den ovanligt höga verknings­graden gör att en investering av en luft/vattenvärmepump återbetalar sig snabbt och ger dig en trygg försörjning av värme och varmvatten, anpassad till vårt Nordiska klimat.

NIBE™ F2030 är en luft/vatten-värmepump, speciellt framtagen för nordiskt klimat. F2030 utnyttjar utomhusluften vilket gör att varken borrhål eller slingor i marken behövs. F2030 är avsedd att dockas till vattenburna värmesystem.F2030

 • Effektiv scrollkompressor som kan arbeta ner till -25 °C.
 • Kompressorn har EVI-teknik, vilket innebär förbättrad prestanda vid både kall respektive varm väderlek.
 • Tillverkas i två storlekar: 7 och 9 kW.
 • Högt temperaturområde
  – Framledningstemperatur max 65 °C (ner till -10 °C) linjärt till 63 °C (från -10 °C till -25 °C)
  – Returledningstemperatur max 55 °C
 • Automatisk kapacitetsreglering av fläkt (2-steg) och kompressor.
 • Inbyggt kondensvattentråg som förhindrar isbildning tillsammans med tillbehöret kondensvattenrör KVR 10.
 • Inbyggd intelligent styrning för optimal kontroll av värmepumpen. På en startsignal från NIBE innemodul eller termostat startas F2030.
 • Material med lång livslängd och stor tålighet mot nordiska utomhusförhållanden.

Effekttabell – Nibe F2030 7kW/9kW

effekt_nibe_F2030


NIBE™ F2040 är en luft/vatten-värmepump, speciellt framtagen för nordiskt klimat. F2040 utnyttjar utomhusluftenF2040-8,12,16 vilket gör att varken borrhål eller slingor i marken behövs. F2040 är avsedd att dockas till vattenburna värmesystem.

 • Optimal årsvärmefaktor tack vare den inverterstyrda kompressorn.
 • Inbyggd aktiv kylfunktion.
 • Inbyggt kondensvattentråg som förhindrar isbildning tillsammans med tillbehöret kondensvattenrör KVR 10.
 • F2040 kan med fördel dockas till någon av NIBE:s inomhusmoduler VVM 310 eller VVM 500 (tillbehör). VVM 310 och VVM 500 innehåller båda styrning samt består av varmvattenberedare och tillsatsvärme i form av elpanna. F2040 tillsammans med VVM 310 eller VVM 500 utgör en komplett värmeanläggning.
 • Styrningen av F2040 kan ske från någon av NIBE:s speciellt framtagna reglerenheter, SMO. Dessa kopplar in och ur tillsatsvärmen och styr växlingen mellan rumsuppvärmning och varmvattenberedning.
 • Material med lång livslängd och stor tålighet mot nordiska utomhusförhållanden.
 • Optimerade driftskostnader. Kompressorns varvtal anpassas efter rådande behov.

Effekttabell – Nibe F2040 8kW/12kW/16kW

effekt_nibe_F2040


NIBE SPLIT är konstruerad för att ge optimal prestanda året om. Den är ett av de mest avancerade NIBE™ SPLITvärmesystemen på marknaden idag, och ett av dem som har högst verkningsgrad. Många värmepumpar slutar fungera precis när man behöver dem som bäst, men NIBE SPLIT har ovanligt brett driftområde. Den kan generera värme och varmvatten upp till 65 °C och arbetar utan problem även när utomhustemperaturen faller till -20 °C. Vid de enstaka fall kompressorvärmen inte räcker till behövs tillsatsvärme. En elpatron finns inbyggd i NIBE SPLIT. Produkten kan även kompletteras med andra energikällor såsom sol, gas, ved etc.

Den som har en NIBE SPLIT luft/vatten-värmepump kan också välja att använda den för att ge kyla varma dagar. I bostäder med vattenradiatorer eller golvvärme åstadkommes detta genom att man kompletterar med fläktkonvektorer.

Till skillnad från traditionella kylsystem, som stannar och startar utifrån termostatsignaler, ger NIBE SPLIT kyla utgående från utetemperaturen och hushållets behov. NIBE SPLIT ger en energieffektiv lösning och sprider behaglig temperatur jämnt i bostaden.

Effekttabell – Nibe Split 8kW:

effekt_nibe_split_8

Effekttabell – Nibe Split 12kW:

effekt_nibe_split_12

Läs mer på www.nibe.se eller Klicka här!


 

 

 


Daikin-Logo

Daikin Altherma LT

Kvalitet, smarta lösningar och prestanda!
Kvalitet, smarta lösningar och prestanda!

Systemet med hög verkningsgrad – Daikin Altherma LT kan värma upp ditt hem upp till 5 gånger effektivare än ett traditionellt uppvärmningssystem baserat på fossila bränslen eller elektricitet, och uppnår en enastående prestandakoefficient (COP) på 5,04 *. Dessutom är kraven på underhåll minimala, vilket håller driftkostnaderna nere. Tack vare avancerad kompressorteknik är energibesparingarna ännu större.

 

Spara driftkostnader, upprätthåll optimal komfort:

 • Passar perfekt för nybyggnationer och för lågenergihus
 • Kompakt lösning med varmvatten
 • Intuitiv och självförklarande kontroll
 • Split – ingen frysrisk
 • Går ner till minus 25 utan eltillskott
Lightbox - new user interface-300x346_tcm544-244540
Intuitiv och självförklarande kontroll…

Effekttabell Daikin – fler tabeller i produktbladet Klicka här!

effekt_Daikin


Vill du veta mer om Luft/vattenvärmepumpar? Hur fungerar det? – Klicka här för att komma till vår faktasida om Luft/vattenvärmepumpar.


Detta var ett litet smakprov på vår sortimentet gällande Luft/vattenvärmepumpar. Vi har ett stort antal varumärken och modeller – gemensamt är att alla har goda egenskaper och fungerar i Sverige. Kontakta oss för mer info och andra modeller.

Alla våra luft/vattenvärmepumpar går ner till  -20°, de flesta ännu lägre.

Garantitider mellan 3 och 5 år, försäkringar upp till 14 år.

Vi gör beräkningar och kostnadskalkyler för rätt dimensionering och underlag för investeringen.

Priser varierar beroende på installation och eventuella tillval.
Boka kostnadsfritt besök via bokningsformuläret nedan, via e-post: info@emenko.se eller ring oss på telefon 0471-74 70 01

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Installationsort (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Kommentarer inaktiverade.